Pikantno predjelo sa patlidžanom

23/08/2017
"Da li volite pikantan ukus? Ovo predjelo je samo za vas!"
Priprema25 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 182
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 15 - 20 komada, crvene i zelene
  • patlidžan - 1 komad
  • beli luk - 12 čenova
  • orasi - 2 šolje
  • peršun - 1/2 veze
  • sirće - 5 supenih kašika
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Patldižan i ljute papričice se operu i osuše. Broj ljutih paprika zavisi od toga koliko su ljute - ako su mnogo ljute, možete smanjiti broj.

Ispečemo patlidžan, ljute paprike i cele neoljuštene čenove belog luka na roštilju. Ja sam lično pekla preko keramičke ploče u rerni - bude veoma brzo. Beli luk se prvi ispeče, posle paprike i najsporije se peče patlidžan.

Pečene paprike stavljamo u najlon kesu, da bismo mogli lakše da ih oljuštimo kad se ohlade. Oljuštene čenove belog luka, paprike i patlidžan pomešamo u posudi, dodajmeo orahe, ulje, sirće, listove peršuna i so po ukusu.

Pasiramo i ne trudimo se da smesa bude idealno glaka. Prebacimo u špric sa nastavkom i istisnemo u odgovarajući tanjir.

Ukrašavamo crvenom i zelenom pečenom paprikom i listićima peršuna.

Idealno je kao predjelo, za potapanje, umak, može se servirati namazano preko prepečene kriške hleba.

Prijatno!slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar