Jednostavna domaće marinirana riba

17/08/2017
"Godinama možete tražiti recept za uspešnu domće mariniranu ribu, zato zabeležite ovaj. Ne traži Bog zna šta i uvek ispadne jedinstven!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije10
  • Ukupno pregledano1 606
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice24
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg, haringa, skuša, tostolobik ili druga masna riba
  • so - 1 šolja
  • voda - 4 šolje
  • sirće - 1 šolja
  • ulje - 1 šolja
  • hleb - 1 kriška
  • mirođija - 2 veze
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • piment - 3 - 4 zrna
* merne jedinice

Način pripreme

Riba se opere i očisti od glave, peraja, repa. Iseče se na komade. Pravi se salamura od soli i vode.

Slanoća se proverava tako što se u vodu stavlja jedno sveže celo jaje. Ako ispliva voda je dovoljno slana.

Očišćeni komadi ribe se stavljaju u salamuru na 10 sati. Nakon toga se salamura baca, riba se preliva sirčerom i odstoji još 10 sati.

Stavlja se u gazu da se ocedi. Očisti se krljušt na koži (ako ima), od kostiju i kičme.

U tiganju sa ugrejanim uljem se prži jedna kriška hleba (da upije miris ulja). Riba se ređa u staklenu posudu - red ribe, red mirođije itd.

Po želji se može staviti luk iseckan na krugove, beli luk, piment. Preliva se hladnim uljem.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar