bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Pršuta»Domaće teleće suvo meso

Domaće teleće suvo meso

Fat BertaFat Berta
Džedaj
608255050
Domaće teleće suvo meso
17/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Ukupno
60 min.
"Dve najduže nedelje u našim životima? Dok čekamo ovo ukusno teleće suvo meso da se osuši"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se dobro očisti od kožice. Iseče se na komade, debljine između 5-7 cm. Svako prače se dobro pokriva solju i ostavljamo na 24 sata na hladnom messtu, gde treba da se ocedi nepotrebna tečnost.

U te svrhe možete koristiti đevđire ili da stavite pod nagibom. Nakon toga meso uvaljajte u aromatičnu smesu, pripremljenu od navedenih začina. Razume se, osim njih možete koristiti i druge, po svom ukusu.

U uvaljane komade se provuče debeli konac, koji se zaveže. Uz njegovu pomoć oni se okače na hladno i provetrivo mesto. Teleče suvo meso je gotovo kad promeni boju.

Ovaj proces zavisi od vlažnosti vazduha i temperature. U povoljnim uslovima, do dve nedelje suvo meso bi trebalo biti gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: