Ukusna ćuretina sa pečurkama i topljenim sirom iz rerne

18/08/2017
"Krta ćuretina sa istančanim sosom i mirisom, koji će vas naterati da tražite još "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 479
  • Pregledi tokom meseca95
  • Pregledi tokom desmice17
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Ćureći file se iseče na zalogajčiće i prži u malo masti. Kad porumeni se vadi iz tiganja, posoli se i začini biberom.

Pečurke se dinstaju dok ne omekšaju, nakon toga se posole. U pleh se poređaj krompir, isečen na krugove, odozgo se stavlja meso.

Sipaju se pečurke, isecka se topljeni sir i maslac i ređa se preko pečuraka. Sipa se jedna čaša vode i dobro se pokriva aluminijumskom folijom.

Stavlja se u prethodno ugrejanu rernu na 200 stepeni i peče se 40 minuta. Folija se skida i peče se još 10 minuta. Posipa se rendanim kačkavaljem i ostavlja da se zapeče.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar