Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pohovana pileća krilca iz rerne i beli sos

Pohovana pileća krilca iz rerne i beli sos

ZoriZori
Guru
7272345k206
Pohovana pileća krilca iz rerne i beli sos
Fotografije: Zori
1 / 3
18/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Kuvanje
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
4
"Hrskava do savršenstva i toliko ukusna pileća krilca, da nećete poverovati da nisu pržena, nego pečena"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 15 komada, cela
  • tečni sastojci
  • pivo - 5 supenih kašika
  • jaja - 2 komada
  • soja sos - 2 supene kašike, taman
  • čili sos - 1 kašičica
  • suvi sastojci
  • kukuruzni čips - 2 pune šake
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica, suv
  • gorušica - 1 kašičica, mlevena
  • prezle - 1/2 paketa
  • aleva paprika - 2 supena kašika
  • mirođija - 1 supena kašika, suva
  • za toping
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • majonez - 4 supene kašike
  • mirođija - 1 supena kašika, iseckana, sveža
  • beli luk - 1 čen, izgnječen
  • slačica - 1 kašičica, mlevena
  • orasi - 2 supene kašike, mleveni
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo lepo očistimo krilca i operemo pod tekućom vodom. Isečemo ih na dva dela i stavljamo u šerpu, prelivamo vrelom vodom, poklopimo i ostavljamo tako 30 minuta. Za to vreme pomešajte smesu za pohovanje.

U velikoj posudi umutite jaja, pivo, čili sos i soja sos. U drugoj posudi pomešamo suve sastojke: kukuruzni čips (prethodno izmrvljen u avanu), so, biber, suv čubar, mlevenu slačicu, prezle, alevu papriku i suvu mirođiju.

Ocedimo krilca iz vode u đevđiru, uključimo rernu da se prethodno ugreje na 250 stepeni i uključimo ventilator.

Preko pleha za pečenje stavljamo papir, namažemo ga uljem i stavljamo blizu nas. Svako krilce uvaljamo prvo u posudi sa tečnom smesom, posle u posudi sa suvim sastojcima i stavljamo u pleh.

Tako uradimo i sa ostalim krilcima. Stavljamo pleh u urejanu rernu na srednju rešetku i pečemo oko 10 minuta. Okrećemo krica hvataljkom i pečemo još 10 minuta.

Krilca serviramo u velikom tanjiru zajedno sa topingom, pripremljenim od umućenog kiselog mleka sa majonezom, slačicom, izgnječenim čenom belog luka, mlevenim orasima i solju po ukusu.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: