Jermenski keksići

Rositsa IvanovaRositsa Ivanova
Glavni urednik
20819654
Jermenski keksići
19/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
30
"Slava jermenskih keksića se širi po celom svetu, ne slučajno, probajte i razumećete"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu zajedno sa uljem da provri, nakon toga dodajte sodu i so i skinite sa vatre.

Sipajte brašno odjednom i mešajte energično drvenom kašikom. Čim se dobije stegnata lopta testa, ostavite da se potpuno ohladi.

Od testa kidajte parčiće i pljeskajte ih u dlanu, stavite unutra komadić ratluka i oraha.

Oblikujte ponovo loptice i poređajte u pleh, obložen papirom za pečenje. Stavite da se peku na 180 stepeni dok ne porumene.

Ispečene jermenske keksiće, dok su još vrući, uvaljajte u smesu od šećera u prahu i vanilin šećera.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: