Rižoto sa kukuruzom i piletinom

19/08/2017
"Ovaj rižoto nam je ukrao naša srca, gospodine kulinarski policajče "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije3
  • Ukupno pregledano544
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice7
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 350 g, kuvano
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • luk - 1 glavica, crnog
  • pirinač - 500 g
  • kukuruz - 1 šolja, šećerac
  • bujon - 750 ml, pičeći
  • pavlaka - 125 ml, za kuvanje
  • sir - 120 g izrendan Čedar ili kačkavalj
  • parmezan - 40 g, izrendan
  • so
  • biber - mleveni
  • peršun - 2 supene kašike, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte maslinovo ulje i pržite iseckani luk dok ne omekša. Dodajte pirinač i mešajte, dok se ne zaprži, nakon toda sipajte bujon.

Čim provri, stavite poklopac i nakon 10 minuta dodajte iseckanu piletinu i kukuruz, dobro promešajte. Po želji možete staviti malo graška i brokolija, ako želite da ima više povrća.

Ostavite da se dinsta još 5 minuta i čim pirinač upije tečnost, dodajte pavlaku i začine po ukusu.

Nakon 2-3 minuta skinite sa vatre i pomešajte sa izrendanim sirevima. Stavite poklopac i ostavite tako bar 10 minuta da se popari. Servirajte sa sveže iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar