Babina turšija

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj73613
21/08/2017
"Obožavamo ispitane recepte, po kojima su naše majke i bake pripremale turšiju i drugu zimnicu!"
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano18 703
  • Pregledi tokom meseca112
  • Pregledi tokom sedmice17
  • Komentarisano1 times
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 2 kg, crvene
  • zeleni paradajz - 2 kg
  • kupus - 2 kg
  • šaragrepa - 1 kg
  • celer - 1 vezica
  • so - 1 šolja
  • šećer - 1 šolja
  • sirće - 500 ml
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće, isecite ga na sitne parčiće, iseckajte kupus i blago ga istrljajte.

Stavite da provri marinada od sirćeta, ulja, šećera i soli, prelijte njom povrće i ostavite da odstoji tako 2 sata.

Nakon toga napunite tegle i sterilišite 5 minuta nakon što provri.

Po želji možete da pripremite turšiju s krastavcima ili nekim drugim vašim omiljenim povrćem.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari (1)

Pošalji
Ljubiša Blagojević
Ljubiša Blagojević
21.09.2019 11:39
Da li se preliva dok je voda i sirce vruce
0
0