Ćuftice od tikvica sa peršunom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Ćuftice od tikvica sa peršunom
Fotografije: Elena Stefanova Jordanova
1 / 4
23/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno35 min.
Porcije10
"Ko nije probao ćuftice od peršuna, odmah treba da ispravi tu grešku Toliko su ukusne i lake, da će vam postati omiljene!"

Potrebni sastojci

  • peršun - 1 velika vezica ili 2 srednje
  • tikvica - 1 komad, srednja
  • mladi luk - 3 - 4 perca (samo zeleni deo)
  • jaja - 1 komad
  • prezle - oko 5 kašika
  • beli luk - 2 čena
  • so
  • biber - 1 kašičica
  • ulje
  • prezle - za pohovanje
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvica se opere i neoljuštena se narenda u veliku posudu.

Ako je od tamnijih one nisu vodenaste i nije neophodno da se ocedi od vode. Luk i peršun sa drškama se iseku na veoma sitno, a beli luk se gnječi.

Dodaju se jaje, prazle, biber, so po ukusu i sve se zamesi.

Formiraju se pljosnate ćuftice i uvaljaju se u prezle. Prže se na srednjoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatastu boju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: