Špagete Lahmadžun

24/08/2017
"Špagete, koje mogu izazvati i najstrožijeg vegetarijanca!"
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 594
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • špagete - 400 g
  • teleće mleveno meso - 500 g
  • luk - 2 glavice
  • paprike - 2 zelene
  • paprike - 2 crvene
  • beli luk - 3 čena
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • ulje - 50 ml
  • so - po ukusu
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika 1 kašičica
  • čubar - 1/2 kašičice
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo i oljuštimo luk. Skidamo ljusku paradajza i sitno ga isečemo. Očistimo paprike od semenki. Oljštimo beli luk i sitno sečemo.

U multipraktik stavljamo luk, crvene i zelene paprike i sitno sameljemo, ne na pire. Pomešamo sa iseckanim paradajzom i mlevenim mesom. Začinimo.

U dugoki tiganj stavljamo ulje da se ugreje i nakon toga sipamo smesu. Dinstamo na umerenoj vatri oko 15 minuta. Sitno iseckamo peršun i dodajemo u smesu.

U šerpu stavimo vodu sa 1 supenom kašikom soli i 2-3 supene kašike, ulja da provri. Sipamo špagete u šerpu i kuvamo 5 minuta.

Ocedimo vodu iz špageta i njih sipamo u duboki tiganj sa smesom. Kuvamo još 4-5 minuta.

Serviramo u dubokom tanjiru dok su još tople i ukrasimo sa malo peršuna.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar