Roščići sa sirom i kačkavaljem

24/08/2017
"Od nas da znate - najukusniji doručci su em sa sirom, em sa kačkavaljem "
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije32
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano524
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U velikoj posudi izrendamo kačkavalj i sir. U njih dodajemo mekani maslac, kiselo mleko u kome je rastvorena soda. Dodaje se so i prosejano brašno.

Zamesi se meko testo. Po proceni se može dodati još brašna.

Testo se obikuje u loptocu, uvija se u foliju i ostavlja u frižideru na oko 3 sata.

Kad se stegne, podeli se na osam loptica. Jedna po jedna loptica se razvlači u pravougaonik, na brašnom posutoj radnoj površini.

Približan prečnik kora je oko 30/17 cm. Seku se trake po širini kore, koje se uvijaju u rolat da se oblikuje roščić.

Uvijeni roščići se ređaju u pleh, obložen papiro za pečenje i namažu se umućenim žumancem. Peku se u prethodno ugrejanoj rerni na 190 stpeni, dok ne dobiju lepu zlatnu boju.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar