Francuski kolač od jabuka sa cimetom

25/08/2017
"Neodoljiv kolač od jabuka sa mirisom cimeta "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 784
  • Pregledi tokom meseca60
  • Pregledi tokom desmice15
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 150 g
  • šećer - 130 g
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • so
  • jaja - 2 komada
  • jabuke - 4 komada, srednje veličine
  • maslinovo ulje - 60 ml
  • sveže mleko - 100 g
  • cimet - 1/2 kašičice[GLAZURA]
  • jaja - 1 komad
  • maslac - 80 ml rastopljen
  • šećer - 100 g
  • kora od limuna - od jednog limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Rerna - 170 stepeni
Radimo sa okruglim kalupom, namazanim, prečnika 23 cm.

U posudi se pomeša brašno, šećer, so i prašak za pecivo. Meša se žicom. Dodaju se jaja, maslinovo ulje i sveže mleko. Promeša se, dok se sastojci ne pomešaju i dok se ne dobije glatko testo.

Smesa se sipa u kalup, nekoliko puta se udara u radnu površinu da bi izašao vazduh, oko tri puta.

Jabuke se očiste i iseku na kockice srednje veličine. Stavljaju se odozogo preko smese. Posipaju se cimetom. Peku se na 170 stepeni oko 30 minuta.

U međuvremenu se priprema glazura od šećera, kore od limuna, jajeta i meša se žicom. Dodaje se i rastopljeni maslac, ponovo se promeša, dok se sastojci ne pomešaju sa maslacem.

Nakon pečenja (30 minuta) kolač se vadi iz rerne i preliva glazurom. Vraća se ponovo u rernu na još 12 minuta.

Nakon toga se vadi, nožem se prolazi po ivicama kalupa i okreće se na rešetku, a nakon toga na odgovarajući tanjir.

Napomena: Jedan nepretenciozan recept, ali sa neverovatnom rezultatom. Kolač sa maslacem, sa strukturom koja se mrvi, u isto vreme vlažan i veoma aromatičan. Servira se kao parče torte sa kuglom šlaga i komadom limuna.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar