Pileći bataci sa glazurom od kajsija

27/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4509
"Slatki pileći bataci - raskošna kombinacija neodoljive arome, s kojom ćete oduševiti sve za trpezom "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano190
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada, gornji
  • slatko od kajsija - 200 g
  • kečap - 100 g
  • soja sos - 4 kašike, sladak
  • belo vino - 4 kašike
  • ulje - 2 kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • kajsije - 4 - 5 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite glazuru mešajući slatko od kajsija, kečap, soja sos, belo vino i ulje.

Zagrejte glazuru u posudi na ringli na umerenoj vatri dok se slatko ne istopi i smesa ne postane homogena. Ostavite glazuru da se ohladi.

U međuvremenu operite i osušite gornje pileće batake. Začinite solju i biberom sa obe strane. Stavite ih u posudu za pečenje. Prelijte batake glazurom, dobro ih uvaljajte sa svih strana.

Zapecite na 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, stavljajući prvo batake kožicom na dole.

Nakon 30 minuta okrenite batake i pecite još 25-30 minuta, s vremena na vreme prelivajući glazurom.

Ako se glazura od kajsija mnogo zgusne dok se pile peče možete da dodate malo vode. Poslednjih 10 minuta pečenja dodajte isečene sveže kajsije na parčiće i dopecite.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar