Čizkejk sa kupinama i malinama

29/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4221
"Neodoljiv čizkejk sa svežim voćem, od koga ćemo pojesti više od jednog parčeta "
Priprema90 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano426
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 85 g, čajni
  • maslac - 3 kašike (omekšali)
  • želatin - 1 paketić od 10 g
  • tečna pavlaka - 200 ml
  • kupine - 200 g i maline
  • sok od limuna - 1 + 1 kašika
  • šećer - 3+2 kašike
  • krem sir - 250 g
  • kiselo mleko - 100 g, gusto ili ceđeno
* merne jedinice

Način pripreme

Keks se izamrvi ili samelje u blenderu. Nakon toga mu se dodaju tri kašike maslaca i sve se promeša. Smesa se sipa u kalup sa pokretnim prstenom, postavljen papirom za pečenje i pritisne se kašikom da se formira kora od keksa.

Za ovaj recept neophodan je kalup prečnika 16 cm. Nažalost nisam imala takav i koristila sam veći. Iz tog razloga raznobojni slojevi ovog kolača liče jedan na drugi. Kalup se stavlja u frižider da se stegne kora.

Voće se opere i stavlja u malu šerpu zajedno sa tri kašike šećera i jednom kašikom svežeg soka od limuna. Voće se zagreje na ringli toliko da pusti sok i da se šećer rastopi. Ono treba da ostane celo, a ne da se pretvori u kašu. Na kraju se dodaje trećina želatina rastvorena na vodenoj pari.

U odvojenoj posudi se pomešaju krem sir, kiselo mleko, tri kašike šećera i jedna kašika soka od limuna. Svi sastojci se dobro promešaju u homogenu, glatku smesu. Na kraju se dodaje ostatak želatina, pripremljen prethodno na pari.

Smesa se podeli na tri dela. U prvi deo se sipa samo sok koji se odvojio od voća i meša se da se smesa oboji. U drugi deo se stavlja samo voće i opet se meša, a treći se ostavlja beo.

Vadi se ohlađeni kalup i na koru se izliva najtamnija smesa s voćem. Da bi se krem brže stegao, kalup se stavlja u zamrzivač na 20 minuta. Vadi se i preko već stegnutog sloja se sipa smesa pomešana samo sa sokom od voća. Rasporedi se ravnomerno i stavlja opet u zamrzivač. Nakon što se stegne raspodeli se preostali beli krem. Stavlja se u frižider i nakon što se i on stegne čizkejk se ukrašava svežim voćem.

Ja sam dobila samo dva sloja jer mi je kalup bio dosta veliki, a i u boji nije bilo velike razlike. Ali uprkos svemu ispao je veoma ukusan desert.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti