Karamel puding

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2k
42
261
29/08/2017
"Karamel puding - Možete propustiti glavno jelo, ali desert - NIKADA "
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije3
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano593
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • smeđi šećer - 100 g
  • sveže mleko - 350 ml
  • kukuruzni skrob - 30 g
  • vanila - 1 kesica
  • so - manje od prstohvata
  • bademi - listići za dekoraciju
* merne jedinice

Način pripreme

Karamelizirajte šećer u odgovarajućoj posudi na vatri. Dodajte pažljivo vruće mleko i promešajte.

Kada se karamel rastvori u mleku, sipajte i njega prethodno rastvoreni skrob u malo vode i ponovo neprestano mešajte.

Krem će odmah početi da se zgušnjava. Stavite vanilu i so, promešajte dobro i skinite sa vatre.

Sipajte puding u kupice i ostavite ga da se ohladi 2 sata. Ukrasite bademima isečenim na listiće ili dekorišite po vašoj želji. Poslužite.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar