Razvijena pita savijača sa sitnim sirom

30/08/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4230
"Priznajemo vas za majstore ako i vaša pita bude toliko ukusna koliko je naša "
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 403
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 2 šolje (od 240 ml)
  • voda - 1 šolja, hladna
  • so - 1/2 kašičice
  • sirće - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašičice
  • Za nadev
  • sitan sir - 400 g
  • jaja - 2 komada
  • sveže mleko - 2 kašike
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • I još
  • skrob - za razvijanje listova
  • ulje - 7 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejete brašno i dodajete so, ulje, sirće i toplu vodu. Mesite meko i elastično testo, ako je neophodno dodajete još brašna.

Podelite testo na 6 jednakih lopti po veličini, namažite ih uljem i pokrijte čistom krpom. Ostavljate tako pola sata.

Razvijate oklagijom svaku loptu u tanak list. Preko svakog lista posipate delom nadeva i uljem.

Uvijate u rolat, uvrćete i stavljate u sredinu posude za pečenje namazane uljem, uvijeno u krug. Formiranu pitu namažite uljem.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Namažite ispečenu piru smesom podjednake količine ulja i vode, uvijte čistom krpom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti