Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Pečena Svinjetina»Pečena svinjska kolenica sa marinadom od vina

Pečena svinjska kolenica sa marinadom od vina

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
246551k71
Pečena svinjska kolenica sa marinadom od vina
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 2
01/08/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
170 min.
Porcije
2
"Prava užitak za oči - krta kolenica sa marinadom od vina"

Potrebni sastojci

  • svinjska kolenica - 2 komada
  • crno vino - 150 ml
  • maslac - 100 g
  • čubar - prstohvat
  • biber - u zrnu
  • aleva paprika - prstohvat
  • beli luk - 1 - 2 čena
  • peršun - samo strukovi jedne veze
  • morska so
* merne jedinice

Način pripreme

Kolenice stavljamo u duboki pleh, na dno se stavljaju strukovi peršuna.

Stavljamo crveno vino, morsku sol, biber i alevu papriku, čubar i beli luk. Lepo ih namažemo dobijenom marinadom i ostavljamo da odstoji oko jedan sat.

Sipamo vodu, koliko da ih pokrije, uvijamo aluminijumskom folijom i stavljamo u rernu na oko dva i po sata na umerenoj temperaturi.

Proverimo da li su gotovi i skidamo foliju da se lagano zapeku.

Serviramo sa prženim krompirićima i čašom domaćeg vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: