Paradajz punjen mlevenim mesom, pirinčem i krompirom

04/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4259
"Na pitanje punjeni paradajz ili punjene paprike pretpostavljate da je 98 posto anketiranih odgovorilo sa daaaaa "
Priprema30 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano455
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operete paprike u paradajz za punjene toplom vodom. Isečete im poklopce i sačuvate ih. Očistite od semenki paprike posolite s prstohvatom soli sa unutrašnje strane.

Paradajzu kašikom izdubite unutrašnjost i sačuvate je, njih iznutra pospete prstohvatom šećera. Poređate ih u posudu za pečenje i spremate nadev. U tiganju zapržite sitno isečen luk i beli luk dok ne omekšaju.

Dodate mleveno meso i mešate dok se ne rasitni. Dodajete paradajz sok, narendanu šargarepu na krupno rende i solite ako je neophodno. Dodajete začine, peršun, nanu, biber i alevu papriku. Dodajete pirinač i 3 šolje tople vode, kuvate dok pirinač ne nabubri.

Gotovim nadevom punite pripremljeno povrće i stavljate im poklopce. Isečete očišćen kormpir na krupne parčiće, solite ih i dodajete u posudu između punjenog povrća.

Odovjeno u posudi narendate na rende sačuvanu sredinu paradajza, malo šećera, biber i alevu papriku. Dodate im maslinovo ulje i 1 šolju tople vode. Smesom prelivate sadržaj posude za pečenje.

Pečete na 180 stpeni dok povrće ne ostane na masnoći.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar