bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Dinstana Jagnjetina»Sočna jagnjetina sa listovima boba i zelja

Sočna jagnjetina sa listovima boba i zelja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Sočna jagnjetina sa listovima boba i zelja
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 2
08/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno110 min.
Porcije6
"Ukusan predlog iz babine kuhinje, kome niko ne može da odoli"

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • bob - 10 komada, listovi
  • zelje - 10 listova
  • mladi luk - 3 struka
  • tikvice - 1 mala (po želji)
  • nana - 7 struka, sveža
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo isecite meso na porcije, stavite ulje u šerpu i sklonite sa strane. Operite listove zelja i listove boba, ako su mladi ne morate da ih blanširate u slanoj vodi, a ako su krupniji prvo treba da ih prokuvate u slanoj vodi.

Isecite mladi luk i zajedno s mesom ga propržite, isecite na male kocke tikvicu, kasnije dodajte i nju.

Nakon što se zaprži meso sa lukom dolijte vodu i isečene listove, ostavite da se krčka na slaboj ringli. Kada mesno počne da se kida i skoro je gotovo dodajte i oprani pirinač sa isečenom svežom nanom.

Mešajte na trenutke i sami treba da procenite da li će bujon biti dovoljan za kuvanje pirinča, a ako nije, možete da dodate malo tople vode. Servirajte posuto svežom nanom i mladim belim lukom prema sezoni.

Ako niste do sada probali listove boba, vreme je da probate, daju mnogo arome i ukusa posebno skuvani sa jagnjetinom ili jaretinom. To je stari recept moje babe iz sela.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: