Pečena bundeva sa aromatičnim začinima, maslinovim uljem i orasima

09/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4203
"Znate li koja je najaktuelnija jesenja aroma "
Priprema15 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno95 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano337
  • Pregledi tokom meseca25
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo bundevu, očistimo je od semenki i isečemo na parčiće. Posipamo parčiće sa po jednom kašikom šećera. Poređamo ih u posudu za pečenje s korom na gore i nalivamo oko 100 ml vode.

Pokrivamo posudu za pečenje folijom i pečemo u rerni oko sat vremena na 200 stepeni.

Nakon toga sklanjamo foliju, okrećemo parčiće bundeve i polivamo svako sa po jednom kašikom maslinovog ulja, može i druga biljna mast, i medom.

Pospipamo cimetom i mrvljenom suvom žalfijom. Na kraju posipamo i sa tucanim ili mlevenim orasima. Pečemo još 20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti