Domaća torta sa čokoladnom glazurom

10/09/2017
"Veoma smo veliki obožavaoci domaće pripremljenih torti i iskreno rečeno primećuje se "
Priprema40 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno70 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mikserom mutimo jaja sa šećerom, dok se ne dobije kremasta smesa.

U brašno dodajemo prašak za pecivo, vanilu i postepeno dodajemo u jaja. Mešamo dok se ne dobije lepa glatka smesa.

Sipamo u namazan pleh sa uljem kad se kora ispeče je sečemo na dva sloja. Umutimo slatku pavlaku mikserom da se dobije sneg i kad natopimo prvu koru, mažemo je pavlakom.

Pripremamo drugu. Rastopimo čokoladu na pari i prelivao odozgo i kad se stegne pravimo ružce špricem i stavljamo malo želea od jagoda.

Pravimo malo karamele i našaramo odozgo. Sa strane oblepimo karamelizovanim orasma.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar