Pileći bataci sa ćorizom i pirinčem

11/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4249
"Bataci sa pirinčem? Znamo kako da ih napravimo duplo ukusnijim od klasičnih - vidite ovde "
Priprema15 min.
Kuvanje75 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano127
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u dubokom tiganju na umerenoj temperaturi. Propržite batake dok ne postanu zlatasti sa svih strana (oko 15 minuta). U međuvremenu očistite crvenu papriku i isecite je na krupne parčiće.

Oljuštite i isecite čorizo na krugove. Očistite i isecite luk i beli luk na sitno. Izvadite batake iz tiganja i smanjite temperaturu ringle.

SIpajte isečeni luk i crvenu papriku i kuvajte oko 10 minuta dok ne omekšaju. Dodajte ćorizo i beli luk i propržite oko 5 minuta. Promešajte s paradajz pireom i kuvajte oko minut.

Vratite pileće batake i dodajte majčinu dušicu, belo vino i bujon. Nakon što provri pokrijte poklopcem i ostavite jelo da se kuva oko 25 minuta na tihoj vatri.

Kad je gotovo dodajte pirinač i kuvajte još oko 20 minuta, ili dok se ne skuva pirinač. Ako je neophodno, ako pirinač nije skuvan, a apsorbovao je svu tečnost, možete da dodate bujon ili vodu dok se ne skuva potpuno. Na kraju pospite peršunom isečenim na sitno.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar