Letnje jelo s čorbadžijskim papričicama

11/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4219
"Aromatično jelo sa aromom miholjskog leta i pikantnim ukusom smelih avantura!"
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano134
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operemo, očistimo čorbačijske papričice i paprike. Isečemo ih na srednje velike parčiće. Isto tako isečemo i bamiju. Patlidžan nakon što isečemo na kocke, stavljamo u posoljenu vodu da otklonimo iz njega gorčinu, ako je ima. Bamiju sečemo na kružiće.

U posudu u kojoj ćemo kuvati sipamo malo ulja i vodu. Nakon što se zagreju počinjemo da dinstamo povrće odvojeno. Prvo prodinstamo čorbadžijske papričice. Ja dodajem bar jednu ljutu papričicu, da jelo bude pikantnija.

Nakon što se prodinstaju papričice, izvadimo ih u drugu posudu i poklopimo poklopcem da ostanu meke i da dobro upiju arome. Tako uradimo s paprikama, već oceđenim patlidžanom i bamijom.

Na kraju izdinstamo paradajz koji smo prethodno samleli ili isekli na sitno. Nakon što se i on izdinsta dodajemo alevu papriku i brašno razmućeno u vodi. Mešamo i dolivamo postepeno toplu vodu. Procedura je kao za običan paradajz sos. Začinjavamo solju.

Nakon što provri sos, vraćamo u njega svo povrće. Ostavljamo jelo da se krčka na tihoj vatri.

Na kraju posipamo sitno iseckanim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar