Pečene babure u teglama

13/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4496
"Znate li zašto se u većinu turšija stavlja aspirin? Da vas ne boli glava posle kada se uz njih napijete domaćom rakijom!"
Priprema50 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno170 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 310
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 10 kg, crvene babure
  • aspirin - po 2, izmrvljeni u tegli
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Paprike se ne peru već se izbrišu temlejno blago vlažnom krpom.

Ispeku se u pekaču za paprike i još vruće se poređaju zbijeno u tegle, pri čemu se na dno svake stavi 1 namrvljen aspirin.

2 puta se pospipaju dok se ređaju s malo soli. Odozgo se posipa svaka tegla s malo soli i još jednim namrvljenim aspirinom.

Pečene babure u teglame se dobro zatvaraju poklopcima odmah i okreću se poklopcima na dole da se vakumiraju.

Čuvaju se u hladnoj i tamnoj prostoriji.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar