bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Rečna riba u tegli za zimu

Rečna riba u tegli za zimu

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
4k1k2k
Rečna riba u tegli za zimu
Fotografije: Viktoriya Afzali
17/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema30 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno170 min.
Porcije5
"Pratite opis korak po korak i dobiećete ukusnu ribu u tegli za zimu"

Potrebni sastojci

  • riba - 3 kilograma rečne
  • lovorov list - 5 - 6 lista
  • morska so - 1 pakovanje
  • biber - 1 kesica u zrnu
  • piment - 7 zrna
  • ulje - 2 dela
  • sirće - 1 deo
* merne jedinice

Način pripreme

Ribu dobro očistitmo i sklonimo glave, peraja i repove. Operemo je i ređamo u tepsiju, a ako je riba veća sečemo je na krupnije komade.

Sipamo jedno pakovanje morske soli preko nje i ostavimo je na hladnom mestu da odstoji 2-3 sata. Operemo ribu. U ekspres lonac stavimo na dnu rešetku za kuvanje na pari, a preko nje poređamo ribu.

Dodajemo začine i sipamo ulje i sirćwe u odnosu 2:1 u količini dovoljnoj da se pokrije sva riba. Kuvamo je 1, 5 do 2 sata (ako je riba veća).

Nakon što se skuva i prohladi, uzimamo tegle i pažljivo ređamo svako parče ribe, da ostanu u komadima.

Pritisnemo koliko je moguće da dobro napunimo tegle. Kuvamo sa poklopcem 15 minuta. Riba je izuzetno ukusna i dosta dugo traje.

Sa tako konzerviranom ribom možete pripremiti salatu Ropotamo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: