Ukusna turšija u 2 tegle od po 3 litra

Toni AleksovToni AleksovDžedaj18952
18/09/2017
"Dve tegle nam neće biti dovoljne, te smo odmah udvostručili količine!"
Priprema30 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23 314
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • šargarepa
  • zeleni paradajz
  • paradajz - paprika
  • karfiol
  • krastavci
  • celer
  • marinada
  • sirće - 2 šolje
  • ulje - 2 šolje
  • šećer - 1 šolja
  • so - 2 šolje
  • piment - 8 zrna
  • biber - 10 komada
  • lovorov list - 3 komada
  • aspirin - 4 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Ukupna količina povrća treba da bude 1, 5 kg. Povrće očstite i nasecite na komade, šargarepu na kolutove, karfiol iskidajte na cvetove, a paradajz-papriku i zeleni paradajz na tanke polumesece.

Stavite povrće u vrelu posoljenu vodu i kuvajte ga 10 minuta, ali pazite da ga ne prekuvate.

U maloj šerpi napravite marinadu od sirćeta, ulja, šećera, soli, pimenta i bibera. Prokuvajte marinadu oko 10 minuta, a zatim prelijte povrće, koje ste izvadili iz vode i rasporedili u 2 tegle od po 3 litra i u koje ste stavili celer. Dopunite tegle vrelom vodom.

Zatvorite poklopcima, ali pre toga u svaku teglu stavite po 2 smrvljene tablete aspirina. Turšija je spremna za konzumiranje odmah, nakon samo jednog dana.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar