Način pripreme
Povrće operite, šargarepe ogulite i isecite na kolutiće.
Paprike očistite od semenki i isecite na kolutiće. Karfiol podelite na ružice, celer i svež peršun sitno iseckajte. Povrće sve zajedno promešajte rukama, da se lepo pomeša.
U šerpu sipajte 1 šolju sirćeta, 5 kašika morske soli, 4 kašike šećera, zrna pimenta i zrna bibera. Kada se so i šećer otope, sklonite sa vatre i sipajte 1 l mlake vode.
Na dno tegle od 3 l stavite 3 aspirina, poređajte iseckano povrće i prelijte ohlađenom salamurom. Zatvorite.
Na dn dve manje tegle stavite po 1 aspirin, napunite ih sa povrćem i prelijte marinadom. Ako je potrebno, dolijte još vode.
Dva-tri dana, kada ste u mogućnosti, okrećite tegle i čuvajte ih na hladnom mestu. Od navedenih sastojaka se dobija ono što vidite na slikama.