Dunavska turšija

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacНовак56
19/09/2017
"Ova zimska salata je odlično meze uz rakiju ili kao garnir uz svinjetinu "
Priprema60 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno80 min.
Porcije9
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano2 922
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice15
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • za 9 tegli
  • kupus - 2.2 kg /jedna glavica/
  • paradajz - 2 kg /zeleni i roze/
  • paprika - 1 .8 kg /zelene, crvene i žute/
  • šargarepa - 1.5 kg
  • celer - 1 veza
  • peršun - 1 veća veza
  • sastojci za marinadu
  • sirće - 500 ml
  • ulje - 200 ml
  • so - 200 g
  • šećer - 300 g
  • biber - 1 kesica, u zrnu
* merne jedinice

Način pripreme

Ova zimska salata je odlično meze uz rakiju ili kao garnir uz svinjske zalogajčiće.

Sada je pravi trenutak da ova turšija napravi. Povrće operite i isecite po želji - na trake, na kockice, na kolutove i stavite ga u veliku posudu.

U šerpu pomešajte sastojke za marinadu i šerpu tavite na riglu i sačekajte da proključa.

Vrućom salamurom koji ste dobili prelijte iseckano povrće. Posipajte preko peršun i celer, koje ste prethodno sitno iseckali. Dodajte i zrna bibera. Dobro promešajte sve rukom, ali nemojte pritiskati.

Tegle napunite salatom, tako da nakon svakog ređanja, pritisnete kašikom, kako bi više stalo. Na kraju prelijte sa malo salamure.

Tegle stavite u velku posudu, sipajte vodu i kuvajte ih 10 minuta da se sterilizuju.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar