bonapeti.rs»Recepti»Turšija»Zimnica»Sušeni paradajz

Sušeni paradajz

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
351
11
360
Sušeni paradajz
Fotografije: Albena Asenova
1 / 4
21/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje300 min.
Ukupno320 min.
Porcije4
"Svaki doba kulinar treba da ima teglu sušenog paradajza u maslinovom ulju"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz operite i isecite na 4 ili 6 parčeta. Poređajte ih u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje. Posipajte preko ulje, so i šećer.

Sušite ga u rerni na 100-120 stepeni 5-6 sati ili dok se ne skupi i uhvate koricu.

U suvu teglu poređajte paradajz, a između njih stavite beli luk i začine.

Na kraju sipajte suncokretovo ili maslinovo ulje i napunite celu teglu. Budite oprezni sa količinom origana, jer ako mnogo stoji, biće gorak.

Ulje koje je bilo u paradajzu se takođe može koristiti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: