Pikantni pindžur za zimu

21/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Da imamo sa čim da se zagrejemo, kada napolju bude zima "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 357
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • paradajz - 3 kg Roma ili roze
  • luk - 1 glavica
  • crvena paprika - 3 komada
  • beli luk - 3 čena
  • ulje - 70 - 100 ml
  • so - 2 - 3 kašike, po želji
  • šećer - 4 - 5 kašika
  • kumin - 1 kašičica
  • peršun - 1/2 veze
  • biber - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz ogulite, ja sam napravila sa roze krupnim paradajzom i isecite na veće komade i stavite u tepsiju.

Crvene paprike očistite od semenki, isecite na krupne komadiće i dodajte ih paradajzu. Dodajte iseckan luk, čenove belog luka, iseckan svež peršun. Iz dva puta dodajte iseckano povrće u bledner i neka se blenduje 2-3 minuta, dok se ne dobije glatka smesa.

Sipajte pindžur u šerpu, dodajte ulje, so i šećer, kumin i biber. Kuvajte na umerenoj vatri, mešajući drvenom kutlačom.

Poželjno je da šerpa bude duboka, jer se stvara pena i može da prekipi, jer vatra je umerena, a ne jaka.

Kuvajte, dok smesa ne dobije gustinu boze i sklonite sa ringle da se malo ohladi. Kutlačom napunite flaše ili tegle.

Dobijeni ukusan pindžur možete dodati paprikama, špagetama, ćuftama, šniclama, tikvicama, prženom krompiru i drugim jelima.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar