Kjopoolu po domaćem bugarskom receptu

22/09/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj4509
"Klasičan, nezaboravni ukus - za predivne trenutke podeljene s prijateljima!"
Priprema30 min.
Ukupno30 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano659
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Očistite povrće.

Zapalite roštilj ili uključite rernu. Stavite paprike i patlidžane da se ispeku sa dve strane.

Paprike nakon pečenje stavite u kese, tako ćete ih lakše oljuštiti.
Oljuštite patlidžane i paprike.

Narendajte luk i iscedite ga, narendajte i beli luk.

Sameljite patlidžane, paprike i paradajz mašinom za mlevenje ili ih pasirajte ručnim mikserom.

Pomešajte povrće u posudi sa maslinovim uljem, malo sirćeta, soli i bibera po ukusu.

Beleške: Preporučujemo da povrće bude na roštilju ili na žaru, dobro je da su dve vrste paprike, ali možete da stavite samo crvene ili samo zelene.

Koristila sam miks domaćih baštenskih paprika. Možete da propržite paradajz s belim lukom i lukom, ali ja ne preporučujem prženje.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar