Krem karamel sa komadićima bundeve

22/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Probajte ovaj krem karamel, ali kakvog ga mi volimo - sa komadićima tikve i aromom vanile "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano216
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Uklonite koru bundeve i iseckajte je na manje komade. U činiji umutite jaja sa šećerom, dodajte vanilin šećer, dobro promešajte i na kraju dodajte sveže mleko.

U manju tepsiju sipajte dobijenu smesu, zatim manju tepsiju stavite u veću, u koju ćete sipati vodu do pola manje tepsije. U karamelizovanu smesu dodajte komadiće tikve i rasporedite ih po smesi.

Pecite na pari u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, dok se krem ne zgusne, oko 50 minuta. Izvadite i poslužite krem karamel kada se ohladi i posipajte preko cimet.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti