Krompir sa pirinčem iz rerne na seoski način

23/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Ukus sa kojim smo odrasli i želimo da prenesemo našoj deci "
Priprema10 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno50 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 077
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • krompir - 500 g, sitni
  • pirinač - 150 g
  • paprike - 1 komad, crvena + 2 komada, žute
  • šargarepa 1 komad
  • luk - 1 glavica, crni
  • biber
  • čubar
  • lovorov list
  • nana
  • origano
  • aleva paprika
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir ogulite i operite, stavite u tepsiju i dodajte šargarepu iseckanu na kolutiće, posipajte alevom paprikom i biberom, uljem, sa malo vode i dobro promešajte. Stavite u rernu da se peče na 220 stepeni 15 minuta.

Nakon toga dodajte pirinač i paprike, pa neka se jelo sprema dok pirinač ne bude staklast, dodajte so i ostale začine, sipajte vodu (450 ml) i stavite u rernu da se peče, dok jelo ne bude u potpunosti gotovo.

Preko posipajte svežu mirođiju i peršun.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar