Svinjetina sa svežim kupusom

23/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Svinjetina sa kupusom i malo slanine - ovo tipično zimsko jelo je nezamenljivi deo naše trpeze, a vaše?"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano425
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - oko 1 - 2 kg
  • svinjetina - 700 g (plećka, grudi, vrat)
  • aleva paprika - 1 kašika
  • slanina - 50 g
  • biber
  • maslinovo ulje - 30 ml
  • bujon - 1 i 1/2 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na komade. Stavite duboku šerpu na ringlu, isecite slaninu i stavite u šerpu.

Neka se malo zagreje i dodajte meso, Pržite dok ne dobije zlatnu boju, a tokom prženja s vremena na vreme mešajte.

Kupus isecite, dodajte ga mesu u šerpi i promešajte. Malo ga propržite i dodajte maslinovo ulje, začinite i sipajte bujon.

Poklopite i smanjite vatru. Dinstajte dok meso i kupus ne budu gotovi.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti