Način pripreme
Prethodno rastopimo maslac. Uz pomoć multipraktika sameljemo orahe.
Uzimamo jednu po jendu koru i celu je obilno premažemo maslacem. Odozgo posipamo orasima. Uzimao tanku oklagiju uz pomoć koje pažljivo uvijamo baklavicu.
Kad uvijemo koru, počinjemo da pritiskamo dva kraja ka sredini, nakon toga pažljivo skidamo baklavu sa oklagije. Gotovu baklavu poređamo u prethodno namazan pleh.
Na isti način uradimo i sa preostalim korama, i se baklave stave jedna do druge. Pre nego što ih stavimo da se peku, premažemo ih rastopljenim maslacem. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni na oko 30 minuta.
Kad izvadimo baklave, isečemo ih nožem i ostavimo da se ohlade.
Hladne baklave prelivamo toplim sirupom, koji pripremamo na sledeći način. Pomešamo sve sastojke za sirup i ostavljamo da vri oko 5 minuta.