Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Posno crveno sočivo Bolonjeze

Posno crveno sočivo Bolonjeze

Nina Ivanova IvanovaNina Ivanova Ivanova
Šef kuhinje
5141122k141
Posno crveno sočivo Bolonjeze
Fotografije: Nina Ivanova Ivanova
1 / 3
26/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Nije samo sočivo, već sočivo Bolonjeze - kulinarski izazov za gladne"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 2 komada
  • beli luk - 4 čena
  • paradajz pire - 1 kašika
  • paradajz - 1 konzerva, kockice (400 g)
  • sok od paradajza - 400 ml
  • bosiljak - 2 kašičice, sušeni
  • origano - 1 kašičica, sušeni
  • soda - 1/4 kašičice
  • so - po želji
  • biber - po želji
  • crveno sočivo - 2 šolje
  • voda - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte maslinovo ulje u velikom i dubokom tiganju na umerenoj temperaturi.

Luk i šargarepu sitno sieckajte. Dodajte ih zagrejanom maslinovom ulju. Promešajte i pržite dok ne omekšaju, 5 - 10 minuta.

Dodajte sitno iseckan beli luk i paradajz pire, promešajte i pržite još minut.

Dodajte paradajz sos, kockice paradajza, bosiljak, rigano, sodu. Posolite i pobiberite.

Pomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša - 20-30 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: