bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Plavi patlidžan na roštilju

Plavi patlidžan na roštilju

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
5335132142
Plavi patlidžan na roštilju
Fotografije: Zoritsa
1 / 2
24/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Ko je rekao da su patlidžani ukusni samo prženi? Evo kako da ih pripremite, a da ne izlijete svu masnoću!"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 4 komada
  • beli luk - 1 glavica + nekoliko strukova, svež
  • peršun - pola vezice
  • ulje - oko 100 ml
  • sirće - 3 kašike
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite patlidžane i isecite ih na krugove - po dužini ili širini. Dobro ih posolite i ostavite 20-30 minuta da se ocede od gorčine.

Nakon toga ih isplaknite i osušite temeljno. Pasirajte očišćen beli luk sa solju, malo bibera, sirćeta ili ulja, toliko da se dobije retka kaša.

Ovom kašom namažite plave paradajze sa svih strana. Zagrejte roštilj i ispecite patlidžane ravnomerno sa obe strane. Gotove plave paradajze na roštilju stavite u posudu i između njih pospite sa malo sirćeta i iseckanog peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: