Mladi krompirići sa slaninom, tikvicama i pavlakom

26/09/2017
"Mladi krompirići koji se nalaze u svakom ukusnom i mirisnom društvu "
Priprema40 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano187
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • mladi krompir - 1 kg, sitan
  • pileći bujon - 200 ml
  • slanina - 3 trakice
  • tikvice - 1 komad
  • maslac - 40 g
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • slatka pavlaka - 100 g
  • jaja - 2 - 3 komada
  • so - po ukusu
  • biber
  • mirođija
  • origano
  • ruj
  • kačkavalj - 50 g koristila sam za tost
* merne jedinice

Način pripreme

Mladi krompirići se operu, krupniji se seku na dva dela, male ostavljamo cele sa korom.

Pleh se namaže maslacem i krompirići se poređaju, posipa se origanom, solju, rujem, mirođijom, solju.

Ratvaramo bujon u 200 ml vrele vode i sipamo u krompiriće. Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25-30 minuta, dok ne omekša.

U tiganj sa malo ulje se proprže trakice slanine, tikvica, oljuštena i isečena na kockice. Posipa se sa malo soli, bibera i mirođije.

Vadimo slaninu, sipamo 1-2 supene kašike vode i dinstamo još malo tikvicu. Slanina i tikvica se rasporede preko krompira.

Umute se jaja, dodaje se pavlaka za kuvanje i isečeni komadi kačkavalja. Prelivamo krompiriće i vraćamo u rernu da se zapeče još 20 minuta na 200 stepeni.

Serviramo toplo sa povrćem.

Prijanto, probajte - nećete pogrešiti.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar