Ćuftice od tikvica sa sirom

26/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj200024
"Tako lagane i zdrave ćuftice smo vam spremili da ćete polizati prste "
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
  • Ukupno pregledano1 937
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada, srednje veličine
  • sir - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 kašike
  • soda - 2 kašike
  • brašno - oko 6 kašika
  • so - 1 kašika
  • beli luk - 4 - 5 lista, svež
  • mirođija - 1 struk, sveža
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Video recept

Način pripreme

Tikvice očistite, operite i narendajte, pa sih posolite, promešajte i stavite u cediljku da se ocede 30 minuta (može i duže). Kada prođe 30 minuta, tikvice rukama dobro iscedite i stavite ih u veliku činiju.

Oceđenim tikvicama dodajte sitno iseckanu mirođiju i beli luk, dodajte i jaje, kiselo mleko (sodu sipajte u kiselo mleko), promešajte i dodajte brašno, pa ponovo promešajte i izmrvite sir unutra.

Dobijena smesa je spremna za prženje (smesa ne treba da je mnogo tečna, ali ne i da je mnogo gusta).

Zagrejte ulje (na umerenoj vatri) i nakon toga kašikom uzimajte od smese (1 puna kašika za 1 ćuftu) i stavite u tiganj, tako da je malo pritisnete.

Na isti način pržite i ostale ćufte, pa kada se isprže sa jedne strane, okrenite ih na drugu. Izvadite ih na ubrus ili salvetu.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar