bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Pesto»Domaći pesto od peršuna

Domaći pesto od peršuna

Domaći pesto od peršuna
Fotografije: Velichka Shtarbanova
27/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema5 min.
Ukupno5 min.
Porcije1
"Peršun veoma uspešno zameljuje bosiljak i takođe se dobija mnogo ukusan pesto"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Peršun se opere, ocedi i zajedno sa strukovima sitno isecka.

Stavlja se u duboku posudu (čašu ili teglu) dodaje se beli luk, maslinovo ulje, kokos, biber, himalajska so i parmezan u listićima (napravljen ljuštilicom za povrće) Možete koristiti parmezan u prahu.

Blendirajte dok se ne dobije homogena smesa.

Čuvajte pesto u frižideru.

Koristite za salate, predjela, predjela od povrća ili mlečna, sireve i dekoraciju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: