Pile preko pirinča sa kupusom i svinjetinom

28/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Uh, srce nam zaigra kada gledamo ovako ukusno jelo "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano208
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kupus - 1/2 glavice, srednje veličine /kiseli/
  • pirinač - 300 g
  • pile - 1200 g
  • svinjetina - 400 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • univerzalni začin
* merne jedinice

Način pripreme

Pirinač operite.

Kupus sitno iseckajte.

U odgovarajuću tepsiju za pečenje sipajte ulje i dodajte opran i oceđen pirinač.

Stavite tepsiju u zagrejanu rernu. Pecite, tako da s vremena na vreme promešate, dok pirinač ne promeni boju.

Dodajte iseckan kupus, promešajte i pecite još 4-5 minuta.

Zatim dodajte kockice svinjskog mesa. Ponovo pecite 3-4 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ako je potrebno, posolite.

Sipajte 3 šolje tople vode. Stavite pile koje ste posolili i začinili vegetom.

Poklopite ili pokrijte foljom i pecite u zagrejanoj rerni do 200 stepeni.

Ako je potrebno, dodajte još tople vode za vreme pečenja. Po želji, možete okrenuti pile, kako bi se ravnomerno ispeklo sa obe strane.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar