Pileći bataci sa paprikama i pečurkama na srpski način

28/09/2017
Tanja Radmanovac
odTanja RadmanovacDžedaj201524
"Kako da čovek ne poželi i domaći hleb da ispeče..."
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 145
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • crvene paprike - 2 komada
  • zelene paprike - 2 komada
  • ljute paprike - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 čena
  • pečurke - 1 manja tegla
  • paradajz pire - 2 kašike
  • belo vino - 200 ml
  • ulje
  • testenina - po želji /makarone ili taljatele/
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake istrljajte sa solju, alevom paprikom i biberom.

Paprike očistite od semenki i isecite ih na kockice, a ljutu papriku sitno iseckajte.

Pečurke izvadite iz vode i ostavite ih da se ocede. Luk i beli luk sitno iseckajte.

Tiganj sa uljem stavite na ringlu.

Kada se ulje zagreje, dodajte iseckane paprike, luk, beli luk i ljutu papiku.

Dodajte paradajz pire, koje ste razredili sa malo vode.

Dinstajte povrće, pa ga isipajte u tepsiju. Poređajte pileće batake preko povrća.

Sipajte vino i pecite dok meso ne bude gotovo. Skuvajte pastu po uputstvu sa pakovanja.

Poslužite jelo, tako da testeninu iskoristite kao garnir.

Preko posipajte iseckani peršun.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar