Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom

Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom

Tanja RadmanovacTanja Radmanovac
Džedaj
2k
277
11
375
Pileći bataci sa leblebijom, graškom i šargarepom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
30/09/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije3
"Recept za zauzete domaćice, koji će naterati druge da se zamisle za provedene sate u kuhinji"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 3 komada
  • miks povrća - 500 g, mešavina leblebije, graška i šargarepe
  • so
  • maslinovo ulje - 3 kašike
  • sok od paradajza - 1/2 šolje
  • bosiljak
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće batake očistite. U odgovarajuću tepsiju za pečenje sipajte maslinovo ulje i dodajte sok od paradajza. Poređajte pileće batake preko sosa. Posolite.

Otvorite teglu sa mešavinom leblebije, graška i šargarepe. Povrće je kuvano i spremno za konzumiranje.

Isipajte miks oko bataka. Stavite da se peče u zagrejanu rernu do 200 stepeni, dok bataci ne budu gotovi.

Treba da dobiju zlatnu boju. Kada jelo bude gotovo, posipajte ga bosiljkom.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni: