Pileći bataci sa pirinčem

29/09/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1571
"Računajte na klasiku - ugostite sve sa najukusnijim pilećim batacima sa pirinčem "
Priprema40 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 138
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4.5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake podelite na batak i karabatak, operite ih i skuvajte ih u slanoj vodi.

U tiganju upržite luk, pa mu dodajte oprani i oceđeni pirinač. Dodajte peršun i čubar.

U pleh prebacite uprženi pirinač, ravnomerno ga rasporedite, pa odozgo stavite meso. Dolijte proceđeni bujon u kome se meso kuvalo. Ako ima potrebe dodajte još malo vrele vode i stavite u zagrejanu rernu da se peče.

Poslužite jelo dok je vruće. Svako može dodati jelu malo bibera po ukusu.slični recepti ovde

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar