Patlidžan sa paradajz sosom iz rerne

28/09/2017
"Varate se ako mislite da možete da pojedete samo jednu porciju ovog ukusnog jela "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 769
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • patldžan - 1 veliki
  • sok od paradajza - 150 ml, gust
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 mala
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 2 supene kašike
  • brašno - 1 - 2 supene kašike
  • ulje
  • peršun - 3 - 4 struka
  • so
  • šećer
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan se očisti, iseče na krugove, posoli se i ostavlja u đevđiru da se ocedi oko pola sata. Dok se patlidžan cedo pripremamo paradajz sos. U ulju (10-15 ml) dinstamo sitno iseckan luk i izrendanu šargarepu, čim se izdinsta dodajemo iseckan peršun, prstohvat aleve paprike, prstohvat šećera, promešamo i dodajemo brašno.

Čim se brašno proprži sipamo uz neprestano mešanje sok od paradajza, ostavljamo na jedan minut da se sos zgusne i skidamo sa vatre.

Kad se patlidžan ocedi, propremo ga i pečemo sa obe strane u gril tiganju. U posudi umutimo jaje i mleko i čim sos i patlidžan budu gotovi, počinjemo sa sastavljanjem.

U malom plehu po dnu poređamo polovinu patlidžana, prelivamo polovinom sosa, rasporedimo i jaje, mlekom nakon toga preostali patlidžan i preostali sos.

Pečemo na 180-200 stepeni 15-20 minuta.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar