Janija od graška i krompira

01/10/2017
"Kad su svi kući gladni, a vi treba da izmislite nešto za jelo, em brzo, em ukusno "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano8 377
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • grašak - 1 tegla, sterilizovan (800g)
  • krompir - 5 - 6 komada
  • ulje - 1/3 šolje
  • luk - 2 glavice
  • paradajz - 2 - 3 supene kašike, iz konzerve
  • biber - 1/2 kašičice
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • peršun
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite krompir, isecite ga na krupnije kockice i prelijte hladnom vodom, tako da ih pokrije. Stavite da provri i kuvajte na tihoj vatri dok ne omekša.

Ugrejte ulje i izdinstajte sitno iseckan luk dok ne omekša, nakon toga ga dodajte u krompire. Stavite oceđeni grašak zajedno sa marinadom, dodajte izrendan paradajz i kockicu bujona.

Začinite solju i biberom i kuvajte još 10 minuta. Rastvorite brašno sa malo hladne vode i zgusnite janiju. Kuvajte još 3-4 minuta.

Pre serviranja možete posuti sitno iseckanim peršunom. Po želji možete dodati i beli luk.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar