Kornvolski kolač sa jabukama

02/10/2017
"Englezi neprestano piju čaj da bi imali razloga da češće jedu kornvolski kolač "
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 550
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Jaja se odvoje na žumanca i belanca. Belanca se umute na sneg.

Maslac se rastopi i pomeša sa šećerom. Dodaje se pavlaka, a nakon toga i žumanca.

Dodaje se brašno, prethodno prosejano i pomešano sa praškom za pecivo. Sve se promeša i na kraju se dodaju žumanca.

Testo se stavlja u namazan pleh. Jabuke se oljušte, očiste od semenki i seku na kriške.

Kriške se rasporede u krug i posipaju šećerom. Peče se 50 minuta na 180 stepeni. Servira se hladan.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar