Pileća džigerica sa povrćem

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
2016
2
04/10/2017
"Istinska gozba sa sočnim pilećim džigericama i povrćem - uživajte i prijatno "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano5 204
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice8
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća džigerica - 150 g
  • krompir - 4 komada
  • paprika - 1 komad, zelena
  • paprika - 1 komad, crvena
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • grašak - 200 g, iz konzerve
  • boranija - 200 g, iz konzerve
  • bamija - 100 g, kuvana
  • paradajz pire - 4 - 5 kašika
  • ulje
  • so
  • brašno
  • peršun
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajtte paprike i luk na krupno. Stavite ih u malo masnoće da se dinstaju dok ne omekšaju. Dodajte nasečene krompir i šargarepu. Upržite 2-3 minuta i skinite sa vatre.

Prebacite u pleh i dodajte boraniju, grašak, bamiju, paradajz pire, biber i peršun. Sipajte toplu vodu do sredine povrća, posolite po ukusu i promešajte.

Stavite jelo u zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite dok krompir ne bude gotov.

Očistite, operite i osušite džigerice, pa ih posolite prstohvatom soli. Uvaljajte ih u brašno i stavite ih u gotovo povrće.

Ako je voda isparila, dolijte još samo malo. Vratite jelo u rernu na oko 15 minuta. Pospite peršunom i uživajte u fantastičnom jelu!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar