Švarcvald torta

08/10/2017
"Ne zovu slučajno ovu tortu vrhom u poslastičarstvu "
Priprema60 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano805
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Mutimo maslac, šećer, jaja, cimet, prosejano brašno sa praškom za pecivo i skrob, dok se ne dobije homogena smesa.

Odvojimo malo testa u posudu i pomešamo ga sa kakaom, izrendanom čokoladom i bademima. Dodajemo i ovu smesu u preostalo sto i dobro pomešamo da se ravnomerno oboji.

Namažemo kalup za tortu, prečnika 26 cm i pospemo brašnom. Sipamo testo u kalup i pečemo 30-40 minuta na 180 stepeni.

Ostavljamo da se ohladi i isečemo na 3 jednake kore. Umutimo pavlaku u šlag i dodajemo vanilu.

Ređamo kore tako što ih posipamo višnjevačom, višnjama i šlagom. Ostavljamo nekoliko višanja za ukras. Preko poslednje kore namažemo šlag i ukrašavamo rendanom čokoladom i višnjama.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar