Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Pogača čamac sa topljenim sirom, mocarelom, kačkavaljem i čajnom kobasicom

Pogača čamac sa topljenim sirom, mocarelom, kačkavaljem i čajnom kobasicom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k431
Pogača čamac sa topljenim sirom, mocarelom, kačkavaljem i čajnom kobasicom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 3
09/10/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
2
"Zaboravite na sendviće i pice - totalni hit kod ukusnih doručaka je ova pogača sa topljenim sirom, mocarelom, kačkavaljem i čajnom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • suvi kvasac - 1 kesica
  • voda - 50 ml
  • sveže mleko - 200 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • brašno - oko 600 g
  • nadev
  • mocarela - 50 g
  • kačkavalj - 50 g
  • čajna kobasica - 50 g
  • topljeni sir - 4 trougla
  • origano
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se pomeša u toploj vodi sa šećerom i ostavlja se na 10-15 minuta da se aktivira.

Sipamo brašno, dodaje se belance i polovina žumanca, a drugi deo se odvaja za premazivanje. Dodaje se i so, ulje, sveže mleko i viljuškom se meša da se dobije lopta od testa.

Mesimo dok se ne dobije glatko testo i ostavljamo da nadođe 40 minuta, može i u rerni na 50 stepeni, već je hladno. Podeli se na dva dela.

Svaki deo se razvuče u elipsu, krajevi se uvijaju ka sredini, a dva kraja se učvrste, da se dobije čamac. Dno se premaže topljenim sirom, odozgo se rasporede komadići čajne kobasice i iseckana mocarela.

Završavamo rendanim kačkavaljem i posipamo origanom. Nakon 20 minuta se premaže odvojenim žumancem, pomešanim sa 1 supenom kašikom ulja i posipamo susamom.

Pečemo na papiru za pečenje u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne dobije zlatnu boju. Serviramo sa kriškama svežeg paradajza. Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: